Bars sessie

Access Consciousness® heeft een unieke therapie ontwikkeld, genaamd Access Bars®. Een Bars-sessie geeft rust, ruimte en ontspanning in je hoofd en als gevolg daarvan ook in je lichaam. Het is een manier om zonder te praten gedragspatronen en vastzittende emoties te veranderen ( dus beperkende overtuigingen, een negatief zelfbeeld, angsten en alles wat je in je leven kan beperken om voluit te leven ).

Bars ® van Access Consciousness ®, wat zijn dat?

Bars is een verzamelnaam voor 32 punten die energiebanen vormen in je hoofd. Daarin ligt de elektrische lading van al je gedachten en overtuigingen als patroon opgeslagen.

Door deze punten met aanraking te activeren, kunnen de banen zich ontladen, waardoor er niet alleen rust, ruimte en ontspanning ontstaat in je hoofd, maar ook ruimte wordt gecreëerd voor nieuwe mogelijkheden.

Hoe ziet een Bars sessie eruit?

Het nalopen van de Bars is een proces waarbij je gekleed en ontspannen op je rug op een massagetafel ligt. Je krijgt een dunne deken over je heen. De kans is aanwezig dat je in slaap valt, maar dat heeft geen enkel effect op het resultaat. Een sessie duurt gemiddeld een uur. ( bij kinderen zo lang als ze oud zijn, een 5 jarige dus maar 5 minuten.)

De 32 punten op het hoofd worden licht aangeraakt, sommige kort, andere wat langer. Daardoor worden overtollige gedachten, overtuigingen en oordelen opgeruimd. Op het cognitieve deel van je hersenen heeft dit geen invloed. Alles wat je weet en hebt geleerd, blijft intact.

Je kunt het vergelijken met defragmentatie van de harde schijf van je computer: het verwijderen van oude bestanden en ongebruikte programma’s die ruimte innemen en je energiesysteem traag en overladen maken.

In het ongunstigste geval zul je je na een sessie ontspannen en rustig voelen, alsof je een massage hebt gehad. In het gunstigste geval openen zich mogelijkheden van vernieuwde energie, waardoor je dingen in je leven kunt veranderen. Cliënten melden de volgende ervaringen (dit kan tot vier weken na de behandeling optreden):

– meer rust en ontspanning,

– beter slapen,

– een “leeg hoofd”,

– geduldiger,

– afname van hoofdpijn,

– betere concentratie,

– daadkrachtiger,

– meer inzicht in patronen.

Op internet kun je veel informatie vinden over de effecten van een Bars-sessie en over de ervaringen van mensen wereldwijd.

Access Bars® bij kinderen

Ook kinderen kunnen baat hebben bij een Bars-sessie. Ze zijn na een behandeling bijvoorbeeld rustiger, slapen beter, luisteren beter en hebben meer zelfvertrouwen. Kinderen kunnen zittend voor de televisie of computer behandeld worden.

Wat wordt er verwijderd tijdens een Bars sessie?

Dit kunnen ervaringen zijn zoals beperkende overtuigingen, negatief zelfbeeld, angsten en alles wat je in je leven kan beperken om voluit te leven. Kortom deze punten ontladen de gedachten, gevoelens, emoties, overwegingen en houdingen die je in je leven hebt opgeslagen.

Klinkt mooi, maar is daar ook bewijs van?

Wetenschappelijk onderzoek verricht door neurowetenschapper Dr. Jeffrey Fannin toont aan dat een Bars sessie een heilzame werking heeft op de thalamus, een belangrijk gebied in de hersenen die de meeste binnenkomende zintuiglijke prikkels verwerkt. Op You Tube is een filmpje van hem te zien, google maar eens.

Voor wie is een Bars sessie geschikt?

Een Bars sessie is geschikt voor iedereen die vrijer, gezonder en bewuster in het leven wil staan en openstaat voor een behandeling.

Voor welke klachten kan een Bars sessie heilzaam zijn?

Een Bars sessie kan heilzaam werken op allerlei lichamelijke en geestelijke aspecten. Denk hierbij aan;

 • angsten en fobieën
 • depressie
 • psychische klachten
 • vermoeidheid
 • slapeloosheid
 • lichamelijke (pijn) klachten
 • hypersensitiviteit
 • betere concentratie
 • helderder in het hoofd
 • beter bij jezelf blijven
 • betere leerprestaties
 • stress verminderend
 • immuunsysteem versterkend
 • verbetert de relatie met jezelf en anderen
 • een positievere houding ten opzichte van het leven

“in het ergste geval voel je je na een Bars sessie zo ontspannen alsof je een heerlijke massage hebt gekregen, in het beste geval verandert je leven ten goede”

Hoe vaak dien je een Bars sessie te doen?

Als je eenmaal een Bars sessie hebt gehad en de Bars runnen (lopen), dan voel je zelf wanneer het weer tijd is om een vervolg sessie te ontvangen. De een vindt het prettig om iedere week een Bars sessie te ontvangen, de ander wacht tot hij zich minder lekker in zijn vel voelt zitten. De vraag is “hoe lekker wil jij je in je vel voelen” ?

Na een nare gebeurtenis of ervaring is het sowieso raadzaam en heilzaam om een Bars sessie te ontvangen.